Danes je 23.4.2024

Ekspert za obračun plač, ocenjevanje in napredovanje v javnem sektorju
Produktni menedžer

2022.03 Uvodnik


Uredništvo

Spoštovani,

v poletni ediciji vestnika Ekspert za obračun plač, ocenjevanje in napredovanje v javnem sektorju objavljamo članek o izvedbi poračuna plače javnega uslužbenca. Pojasnjujemo, kaj določa Uredba o enotni metodologiji in obrazcih za obračun in izplačilo plač v javnem sektorju, za lažje razumevanje pa smo dodali praktičen primer poračuna plače in poračuna nadomestil. Med strokovnimi nasveti pa poleg primerov napredovanj pojasnjujemo, kaj storiti, če zaposleni ugotovi, da je glede na plačni razred prejemal prenizko plačo.

Vsebino vestnika so pregledali in potrdili pri Idealis – Inštitut za plače in delovna razmerja.

Dobrodošli na strani spletni strani novega strokovnega vestnika Ekspert za obračun plač, ocenjevanje in napredovanje v javnem sektorju.


Vestnik izhaja enkrat mesečno. Članki vključujejo pojasnila zakonodaje, podkrepljeni pa so s praktičnimi primeri iz prakse, primeri obračunov ter primeri ocenjevanj in napredovanj uslužbencev v javnem sektorju.


Vsebine se osredotočajo na kompleksnejše teme, ob katerih se v praksi pogosto porajajo vprašanja. Slednja lahko kot naročnik našega vestnika zastavite tudi v okviru našega sistema Moje vprašanje.


Vse prispevke pripravljajo strokovno podkovani avtorji z večletnimi izkušnjami.

Da, želim naročiti on-line vestnik

Prednosti spletnega vestnika Ekspert za obračun plač, ocenjevanje in napredovanje v javnem sektorju:

  • servis Moje vprašanje: pridobite odgovor strokovnjaka na vaše konkretno vprašanje
  • pojasnila zahtevnejših tematik
  • praktični primeri v obliki odgovorov na vprašanj
  • čistopisi pravnih predpisov, pojasnila pristojnih organov
  • na voljo vam je celoten arhiv številk, vsebine pa lahko enostavno poiščete z iskalnikom
  • poleg spletnih člankov lahko vsakič dostopate do aktualne celotne številke v PDF obliki, ki si jo lahko shranite ali natisnete

  

Več informacij o on-line vestniku

Verjamemo, da boste z našim novim vestnikom pridobili koristne informacije in razrešili marsikatero dilemo.

Uredništvo

 
Vsebina
Naročilnica

Cena 12-mesečne naročnine znaša 16 eur mesečno.Najnovejši članki
več člankov
Najbolj brani članki
več člankov
Najbolj priljubljeni seminarji

Šola v naravi - plačila učiteljem in izračun cene

5. maj 2024, med 10.00 in 11.00 (ONLINE, preko ZOOM)

V UL 13/24 je bil objavljen nov Aneks h kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji, zato bomo na seminarju pregledali novosti glede plačil delavcem za spremstvo ali vzgojno izobraževalno delo, ki traja strnjeno dva ali več dni (tabori, bivanja v naravi, šola v naravi, strokovne ekskurzije, Erasmus izmenjave,….). Spremenjena bo še Uredba o enotni metodologiji in obrazcih za obračun in izplačilo plač v javnem sektorju. V UL št 19/24 je bil 8 .3. 2024 objavljen tudi Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o financiranju šole v naravi, zato bomo tekom seminarja pregledali spremembe, ki jih prinaša.

Več informacij >>>

DDV v javnem sektorju

20. maj 2024, med 09.00 in 12.00 (ONLINE, preko ZOOM)

Udeleženci bodo skozi predavanje pridobili splošen pregled nad sistemom DDV, se seznanili z opredelitvijo davčnih zavezancev ter nekaterimi posebnostmi, ki veljajo na področju DDV v javnem sektorju. Na podlagi konkretnih primerov iz prakse bomo odpravili marsikatero dilemo, s katero se v praksi srečujete. Prav tako bomo spoznali vlogo oseb javnega prava v sistemu DDV, vrste transakcij in kar je najpomembneje, slišali odgovore na najpogostejša vprašanja, ki se odpirajo na področju DDV v javnem sektorju.

Več informacij >>>